Samen een krediet. Is één schuldsaldoverzekering voldoende?

U onderschrijft samen met uw partner een hypothecaire lening. Een schuldsaldo dekking voor u allebei is aan te raden. Dat kan met twee verzekeringscontracten.

​Een schuldsaldoverzekering beschermt de achterblijvende partner tegen de financiële gevolgen van een overlijden. Ze lost meer bepaald de hypothecaire lening verder af.

Altijd beide partners verzekeren

Het is goed dat beide partners deze bescherming genieten. Als één partner niet verzekerd is, dan krijgt de langstlevende partner helemaal niks en dreigt een financiële ramp. De inkomsten vallen sterk terug, maar de lening blijft.

Als u en uw partner elk een schuldsaldoverzekering nemen, geniet u allebei een fiscaal voordeel. Tenminste, als uw fiscale korf nog niet helemaal opgevuld is met uw woonkrediet.

Voor hoeveel verzekeren?

Bij de onderschrijving van een schuldsaldoverzekering, moet u beslissen welk percentage van het ontleende bedrag u voor u beiden wilt verzekeren.

U kunt 100 % van het ontleende kapitaal verzekeren voor u beiden. Dit biedt natuurlijk de beste bescherming, want dan vervalt de lening gewoon als één van u overlijdt.

Maar u kunt ook een lager percentage van het ontleende kapitaal verzekeren. Dan moet de partner die het langst leeft, nog een gedeelte van de lening verder afbetalen. De partner met het hoogste inkomen wordt best a rato van 100 % verzekerd. Voor de andere partner kan tussen 50 en 100 % van het kapitaal verzekerd worden.

Bron: AG Insurance

 

Terug naar overzicht