We gaan op vakantie en laten achter: een huis vol eigendommen.

Hoewel er tot heden 5% minder woninginbraken is dan vorig jaar, gebeurt het nog te vaak dat huizen worden geplunderd. Vooral de zomervakantie is een gewilde periode, waarin het onbedoeld vaak erg gemakkelijk wordt gemaakt voor mensen met slechte bedoelingen. De gordijnen twee weken dicht, de tuin een grote wildernis, een minutieus verslag op Facebook. Hoe duidelijk kan men laten zien dat het huis leeg is…

Er zijn diverse mogelijkheden om zelf de kans op een inbraak te verkleinen. Denk aan iemand die op verschillende tijden de gordijnen opent en sluit, de kranten uit de brievenbus haalt en de planten water geeft, zodat het huis er bewoonbaar blijft uitzien. Verder zijn alarm, goed hang- en sluitwerk en betrouwbare sloten een must bij gedegen inbraakpreventie. Het helpt natuurlijk ook niet om alle informatie over afwezigheid en vluchttijden te delen op Internet.

Inbraakverzekering

Daarnaast zijn er tal van goede verzekeringen die de woningbezitter, huurder en verhuurder kunnen beschermen tegen de gevolgen van inbraak. Deze verzekering kan worden afgesloten in combinatie met een brandverzekering.

De inbraakverzekering vergoedt (een gedeelte van) de gestolen goederen. Vaak wordt ook de schade vergoed die inbrekers veroorzaken bij (een poging tot) inbraak. Een aantal verzekeringen biedt de mogelijkheid om naast de verzekering ook gebruik te maken van  een extra service die 24/7 beschikbaar is voor het herstellen van schade na inbraak. Zo wordt bijvoorbeeld de opengebroken deur of het ingeslagen glas per direct gerepareerd of vervangen. Dat is een veilig gevoel, zeker na de schrik van een inbraak.

Preventie loont zeker!

Meerdere verzekeringsmaatschappijen belonen hun cliënten door een interessante premiekorting na installatie van een alarmsysteem of anti-inbraakdeur. Het loont dus zeker de moeite dit te vermelden bij het afsluiten van een inbraakverzekering.

Ons advies

Wij helpen u met plezier bij de keuze van de juiste verzekering. Door uw persoonlijke situatie goed te bestuderen, volgt er een advies voor een inbraakverzekering op maat. Een veilig gevoel, ook tijdens de vakantie.

 

Terug naar overzicht