Sparen? We helpen je op weg!

Je wilt graag sparen, maar hoe pak je dat nu aan?

We geven je enkele nuttige tips:

1.   Maak een persoonlijke begroting

Maak eens een lijstje van al je inkomsten en uitgaven. Denk goed na over wat je wekelijks of maandelijks uitgeeft en over welke vaste kosten je hebt. Zo kun je zien of je eventueel ergens op kan besparen.

2.   Zorg voor een buffer

Er is altijd een mogelijkheid dat er onverwachte uitgaven komen opduiken. Zorg er altijd voor dat je ergens een reserve beschikbaar hebt.

3.   Kies je spaarrekening zorgvuldig

Vraag advies aan een professional om een keuze te maken qua spaarrekening. Laat je begeleiden in de verschillende opties en doorheen de algemene voorwaarden.

4.   Spaar automatisch

Laat elke maand een vast bedrag overmaken naar je spaarrekening. Bekijk dit ook regelmatig en overweeg om dit eventueel met tijd te verhogen wanneer het kan.

5.   Overweeg beleggen

Beleggen kan op lange termijn meer opleveren dan een spaarrekening. Let wel op voor de risico’s die dit met zich meebrengt. Vraag hier ook naar professioneel advies.

6.   Begin zo snel mogelijk met pensioensparen

Vroeg starten met pensioensparen kan je heel wat voordelen opleveren. Een expert kan je hierbij de verschillende opties aantonen en je hierin adviseren.

7.   Let op met lenen

Leen geen geld als je spaargeld hebt. De rente voor een lening is altijd hoger dan de rente die je krijgt op spaargeld.

Heb je graag meer info en advies over sparen en/of beleggen? Contacteer ons voor een vrijblijvende afspraak. We helpen je graag verder.

Terug naar overzicht