Leuke herfstactiviteiten voor het hele gezin!

Weet je nog niet wat gedaan tijdens de herfstvakantie? Wij brengen je alvast op enkele ideeën!

1.     Herfstwandeling

Samen naar het bos gaan is op zich al een leuke gezinsuitstap; al zeker in de herfst, dan verandert het bos in één grote speeltuin waar je tal van leuke dingen kan doen.
Jullie kunnen samen een herfstdoos maken; dat doe je door op een lege eierdoos afbeeldingen te kleven van de dingen waarnaar je op zoek gaat in het bos en deze dan in diezelfde doos te verzamelen.
Probeer ook andere bosspelletjes zoals speuren naar verstopte spullen, de lokroep, dennenappel darten (zoals jeu de boules), herfstbladeren verzamelen, … .

2.     Geocaching

Geocaching is een trend die overgewaaid is vanuit de Verenigde Staten en is heel populair in Europa, dus ook in België. ‘Geo’ staat voor geografie en ‘caching’ voor verbergen. De bedoeling van het spel is dus om voorwerpen te verstoppen zodat anderen met behulp van een GPS tracker hiernaar op zoek kunnen gaan. 
Ben je een beginnende Geocacher? Download een Geocach-app op je smartphone om te zien waar er ‘schatten’ verborgen liggen in jouw buurt. Je kan je smartphone gebruiken om de GPS coördinaten in te geven. De gps in je smartphone is niet zo nauwkeurig maar kan je wel op weg helpen in de zoektocht naar jouw ‘schat’. Plezier verzekert voor het hele gezin!

3.     De boekenbeurs

Trek samen naar de boekenbeurs in Antwerpen; daar is voor elk wat wils!
Je kan er terecht van 29/10 – 3/11 en van 6/11 – 11/11.
Meer informatie vind je terug op https://www.boekenbeurs.be/ 

4.     Halloween in Bobbejaanland

Zoals in sommige andere pretparken kan je ook in Bobbejaanland terecht voor een dagje griezelen! Er zijn tal van shows, spookhuizen en nog veel meer!
Is niet iedereen in het gezin een even grote held? Geen probleem, er worden anti-monster amuletten voorzien waardoor monsters ver weg blijven van de drager van het amulet.

5.     Kids & family experience days

Samen op ontdekkingstocht? Ga dan naar KidiX in Brussels Expo.
Met een brede waaier aan activiteiten en entertainment maken jullie kennis met de nieuwste trends van morgen. Sport, koken, muziek, mode, avontuur, spelen, genieten, … ga op ontdekking in de wereld van het kind!

Terug naar overzicht