Een valpartij, een ongeval, diefstal? Hebt u al gedacht aan een fietsverzekering?

België is een echt fietsland en toen het wielerseizoen een 2 weken geleden weer begon, kon er dan ook niet naast gekeken worden. Nu het wat beter weer is, worden er steeds meer fietsen boven gehaald. Of u nu uw persoonlijke record probeert te verbreken als wielertoerist, met de fiets naar het werk gaat of er gewoon op uit trekt voor een gezellig fietstochtje, we meten ons allemaal wel eens twee wielen aan om de Belgische wegen te trotseren. En dan kan een fietsverzekering goed van pas komen.

In het beste geval verloopt alles goed en komt u na een heerlijk tochtje zonder incidenten terug thuis.

  • Maar wat als uw ketting plots breekt of als uw remmen blokkeren?
  • Wat als u een lekke band krijgt onderweg?
  • Wat als uw tweewielig strijdros gestolen wordt?

Daarom is een fietsverzekering vaak een goed idee. Met een fietsverzekering bent u verzekerd voor schade, pech onderweg, ongevallen, diefstal,… Bovendien wordt u meteen geholpen bij pech onderweg. Op die manier hoeft uw fietstocht niet in het water te vallen en kunt u zonder zorgen verder genieten!

Is een fietsverzekering verplicht?

Een fietsverzekering is dus zeker altijd een goed idee, maar is wel optioneel. Dit geldt voor gewone stadsfietsen en voor elektrische fietsen, die een motortje hebben dat u helpt bij het trappen.

Hoe zit het met ebikes?

Dit zijn fietsen met een elektrische motor die meer dan 25km/u kunnen rijden. Sinds maart 2014 zijn deze gelijkgesteld met bromfietsen en moeten ze verplicht een nummerplaat hebben. Deze e-bikes zijn de laatste tijd erg populair geworden.

Omdat e-bikes zo snel kunnen gaan, ligt de kans op ongevallen hoger dan bij gewone fietsen en komt de familiale verzekering niet meer tussen bij ongevallen.

Hiervoor moet dus een verplichte bromfietsverzekering met burgerlijke aansprakelijkheid worden afgesloten. Daarnaast is het ook mogelijk om een bijkomende diefstalverzekering af te sluiten. Zo bent u helemaal ingedekt als u met uw tweewieler de baan op gaat.

Contacteer ons voor meer informatie!

foto: Achielle e-bike

Terug naar overzicht