Groen rijden: winst op alle fronten!

We zijn met zijn allen op weg naar een groenere wereld. Toch gaat dit helaas nog niet echt in volle vaart. Hoewel uit de cijfers van de FPD Mobiliteit van begin van dit jaar duidelijk wordt dat het aantal groene voertuigen is verdrievoudigd, bedraagt dit aantal namelijk nog slechts 0,2 procent van het totale wagenpark van België. 

De provincie Antwerpen: het groenste wagenpark
De groene voertuigen in ons land worden aangedreven door elektriciteit, aardgas of waterstof. Drie kwart daarvan staat ingeschreven in Vlaanderen waarvan het grootste gedeelte in de provincie Antwerpen. 65% is een personenwagen waarvan een kwart op naam staat van particulieren. De overige drie kwart staat op naam van een bedrijf als firmawagen of leasevoertuig.

Vermindering CO2
Wat ook bijdraagt aan een gezonder milieu is de vermindering van CO2 uitstoot. Volgens de voorlopige cijfers van het Europese Milieuagentschap stootten de nieuwe wagens in de Europese Unie in 2015 gemiddeld 119,6 gram CO2 per kilometer uit. In België was dat gemiddeld 117,9 gram, dus iets lager dan het Europese gemiddelde. Geheel genomen in Europa was er een vermindering van 3% ten opzichte van 2014, dus we zijn absoluut op de goede weg om de Europese klimaatnormen voor 2020 te behalen. Vanaf dan mag 95% van de nieuwe wagens nog slechts maximaal 95 gram per kilometer uitstoten. In 2021 geldt dat voor alle nieuwe wagens.

Voordeel bij de aanschaf van een groen voertuig!
Ook wij willen groen en milieuvriendelijk rijden stimuleren. Daarom bieden wij u een extra voordelige autofinanciering bij de aanschaf van een auto met lage CO²-uitstoot, een hybride wagen of een voertuig met een lpg-installatie. Zo wordt de aanschaf van een milieuvriendelijk voertuig beloond door een mooie korting op uw aflossingen. Dit aanbod geldt zowel bij de aanschaf van een nieuw voertuig als tweedehands, mits deze laatste niet ouder is dan twee jaar. 

Meer weten?
Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten over deze voordelige autofinanciering. Wij helpen u graag vooruit met de financiering die bij u past!

Uw makelaar,

Steeds tot uw dienst

Terug naar overzicht