Dierenverzekering

IS EEN VERZEKERING VOOR DIEREN NUTTIG?

In Groot-Brittannië heeft bijna elke eigenaar van een huisdier een ziekteverzekering voor hun geliefde kat of hond. Maar in België is het een relatief nieuw fenomeen. “Zo’n verzekering kan er nochtans voor zorgen dat de levenskwaliteit van huisdieren verbetert”, zegt dierenarts Louise Mollaert aan VTM NIEUWS.

“Mensen wachten vaak te lang om naar de dierenarts te gaan met hun ziek huisdier, zij die een verzekering hebben doen dat sneller”, zegt de woordvoerder van dierenverzekeraar SantéVet David Ritzen. Maar waarvoor is zo’n verzekering nu goed?

“Als je een verzekering bij ons afsluit dan ben je verzekerd voor de ziekte, ongevallen en chirurgische ingrepen van jouw huisdier”, volgens Ritzen. En mensen die een huisdier hebben, weten dat de dierenartskosten soms heel hoog kunnen oplopen.

Stijgende interesse
SantéVet is een bedrijf dat zeven jaar geleden begonnen is in Frankrijk, een land dat ook goed scoort op vlak van dierenverzekeringen. Sinds een jaar is het
bedrijf ook actief op de Belgische markt. “De interesse is aan het stijgen voor de verzekering”, aldus Ritzen.

Het bedrijf hoopt dat de trend zich ook doorzet naar België en dat eigenaars van huisdieren massaal een verzekering zullen afsluiten. “Want een verzekering zorgt ervoor dat ten alle tijde de beste zorg voor de dieren voorzien wordt”, aldus de woordvoerder.

https://nieuws.vtm.be/binnenland/een-verzekering-voor-dieren-nuttig

 

Wenst u meer informatie omtrent een verzekering voor uw hond of kat of wenst u een offerte?

Neem nu contact met ons op.

pijl goed

 

Vraag nu een offerte aan

 

© Damport bv / Verzekeringsmakelaar Brugge / Verzekeringsmakelaar Sint-Kruis

Verzekeringen Brugge / Verzekeringen Sint-Kruis