BUURTSPORT BRUGGE KRIJGT JAARLIJKSE STEUN VAN GROEP WEST‏

Brugge, Woensdag 20 januari 2016 – Buurtsport ziet zijn financiële middelen toenemen: dankzij een partnerschap met Groep West, actief in het bank- en verzekeringswezen, kan het voor onbepaalde duur rekenen op een jaarlijks bedrag van minimaal 1.000 euro. De eerste cheque, nog voor het werkjaar 2015, werd gisteren plechtig overhandigd. Met het geld krijgen de laagdrempelige sportactiviteiten die Buurtsport organiseert een welkom duwtje in de rug. “Er wordt nu al fantastisch werk geleverd en met de steun van Groep West is er weer wat meer mogelijk”, zegt de verheugde OCMW-voorzitter Dirk De fauw.
Buurtsport

Nadat Groep West vorig jaar in april zijn drie kantoren in de Brugse regio samenbracht in één nieuwe centraal gelegen zetel in Sint-Kruis, besloot het een engagement aan te gaan dat de buurt ten goede moest komen. Via-via kreeg het te horen van Buurtsport. Brigitte Himpens, samen met Herman Van Parys en Mario Carpentier zaakvoerder, verklaart de keuze als volgt: “Buurtsport heeft een werking met een brede uitstraling, waar veel mensen zich achter kunnen scharen. Bovendien gaat het ook op een zeer aantrekkelijke manier te werk, onder meer door moderne communicatiemiddelen te gebruiken.” Ondertussen al zes jaar organiseert Buurtsport – een gedeeld initiatief van het OCMW en de stad Brugge – gratis of heel goedkoop sportactiviteiten voor kinderen, jongeren, volwassenen en senioren. Iedereen is er welkom en dat kan op verschillende plaatsen in Brugge: behalve in Sint-Kruis, ook in ’t Bilkske, Zeebrugge, Sint-Pieters Molenwijk en Sint-Pieters Gentele. Om de drempel zo laag mogelijk te houden, is inschrijven zelfs niet nodig. Het sportprogramma dat ze aanbieden is bovendien heel gevarieerd: van omnisport en aquagym, tot gevechtssporten en relaxatiegymnastiek. “Buurtsport levert fantastisch werk, ondanks het eerder beperkte budget waar ze het mee moeten doen. Net omdat ze elke cent goed kunnen gebruiken, zal de cheque van Groep West een wezenlijk verschil maken”, benadrukt voorzitter De fauw. Concreet gaat de financiële instelling jaarlijks tien procent van zijn jaarbudget voor sponsoring afstaan aan Buurtsport, met een minimum van 1.000 euro.

Kickbokslessen zijn het bewijs van partnerschap

De cheque die gisteren werd overhandigd toont dus dat jaarlijkse minimumbedrag, maar wordt in de eerste plaats nog uitgereikt voor het jaar 2015. Met dat geld vond eind vorig jaar al een tiendelige lessenreeks kickboksen plaats in het buurtcentrum van Sint-Jozef, onder leiding van een ervaren lesgever. Zo’n 15 jongeren tussen 15 en 20 jaar, afkomstig uit de buurt, maar ook uit de bijzondere jeugdzorg, konden zich uitleven op een leuke manier. Voor voorzitter De fauw is het duidelijk: “Deze kickbokslessen zijn het bewijs dat het partnerschap tussen Buurtsport en Groep West nu al zijn vruchten afwerpt. Hun samenwerking zorgde meteen voor een meerwaarde. Dat belooft voor de toekomst.”